Gnocchi alla romana, Rana

19 Oct

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De retour après un mois de cours intense ! Aujourd’hui je vais parler d’un produit de grande consommation de la marque Rana trouvé en Italie (qu’on ne trouve pas en France, malheureusement). C’est un boudin de pâte de semoule prêt à découper pour faire des gnocchi à la romaine.

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Back online after an intense month at the uni! Today, I’m going to talk about a product found in Italy (sadly you cannot find it in France…). It is a semolina pasta rolled like a sausage and ready to be cut to make gnocchi the Roman way.

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Vous voyez ici les ingrédients (un peu chimiques, mais rien d’exceptionnel : eau, semoule de blé dur, sel, lait et oeuf en poudre, consevateurs, maltodextrine…).

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Here you can see the list of ingredients (a bit chemical, but nothing exceptional: water, durum wheat semolina, salt, milk and eggs in powder, preservatives, maltodextrin…).  The preparation is very easy: cut in 1cm slices, cover with parmigiano on both sides, add a bit of butter and 15min in the oven at 250°C (or 10min on a pan).

 

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Et la préparation très simple : couper en tranches de 1cm, couvrir de parmesan de chaque côté, rajouter un peu de beurre et 15 min au four à 250°C (ou 10 min à la poêle).

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The preparation is very easy: cut in 1cm slices, cover with parmigiano on both sides, add a bit of butter and 15min in the oven at 250°C (or 10min on a pan).

 

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Malgré mes origines italiennes, je ne suis pas une experte en gnocchi à la romaine étant donné que je viens du nord (les gnocchi y sont faits avec des patates et ont une forme différente).

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Despite being from Italy, I am no expert in Roman gnocchi since I come from the North (and gnocchi there are made with potatoes and have a different shape).

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J’avais préparé une rapide sauce tomate avec (tomates coupées en dés, et revenues avec de l’huile d’olive, des herbes et du vin blanc) pour éviter que cela ne soit sec, mais en réalité ces gnocchi sont très moelleux et humides. C’est très bon !

 

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I had prepared a quick tomato sauce to go along with it (tomatoes sliced and fried with olive oil, herbs and white wine) to avoid them to be too dry. In reality, they are very soft and humid. It is delicious!

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