Rouleaux de printemps à la japonaise / Japanese springrolls

6 Oct

SAM_2450

Aujourd’hui, et après deux semaines d’absences, je vous donne ma recette de rouleaux de printemps à la japonaise.

****
Today, and after two weeks away, I give you my Japanese springrolls’ recipe.

SAM_2445

Ingrédients :

-papier de riz
-champignons enoki
-nouilles soba cuites
-tamago yaki (omelette japonaise faite avec de la sauce soja et du sucre)
-graines de sésame
-sauce soja et beurre de cacahouètes

****

Ingredients:

-rice paper
-enoki mushrooms
-cooked soba noodles
-tamago yaki (Japanese omelet made with soya sauce and sugar)
-sesame seeds
-soya sauce and peanut butter

SAM_2447

Ensuite, la technique pour rouler est très facile, mettre un peu de tous les ingrédients dans le papier de riz, de replier un bord puis rouler autour de la farce.
Pour la sauce, mélangez du beurre de cacahouètes avec de la sauce soja.

****

Then, rolling is quite easy, you just need to put some of the ingredients on the rice paper, fold an edge and roll it around the stuffing.
For the sauce, mix some soya sauce with peanut butter.

SAM_2448

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: