Irigoma Mochi

15 Jul

SAM_2442

Aujourd’hui, ma recette pour faire des mochi. Cette fois-ci, j’ai utilisé du riz (et non pas de la farine de riz), je les ai fourrés avec des fraises ou de la pâte à tartiner au sésame noir (kurogoma spread) et entouré le tout de irigoma (du sésame grillé).

****
Today, my recipe to make mochi. This time, I used rice (and not rice flour), that I stuffed with strawberries or black sesame spread (kurogoma spread) and surrounded it with irigoma (grilled sesame).

SAM_2430

La première étape est de faire cuire le riz. Je l’ai fait avec le rice cooker, avec plus d’eau qu’en temps normal, pour que le riz soit plus gluant.

****

The first step is to cook the rice. I did it with a rice cooker, but with more water than needed, so that the rice becomes sticky.

SAM_2431

Pour faire la “pâte”, il faut que vous mouillez vos mains avant, afin que le riz ne colle pas dessus.

****

To make the “dough”, you need to wet your hands before, so that the rice doesn’t stick on them.

SAM_2434

Aplatissez un peu, mettez la farce au centre et refermez.

****

Flatten a bit, put the stuffing in the middle and close around.

SAM_2433

Une fois la boule finie, vous n’avez plus qu’à la rouler dans le sésame.

****

Once the ball made, you just have to roll it in the sesame seeds.

SAM_2437

Le meilleur, est avec la pâte de sésame noir, car c’est très sucré! Avec la fraise, si elle est un peu acide, cela peut manquer de goût.

****

The best is with black sesame spread, because it is very sweet! With a strawberry, if it is a bit acid, it can lack taste.

SAM_2441

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: