Tamago to Watashi

27 May

SAM_1236

Tamago to Watashi (oeufs et moi) est une chaîne japonaise de restaurant spécialisée dans les oeufs. Celui-ci est localisé dans le centre commercial souterrain devant la gare de Kyoto.

****

Tamago to Watashi (eggs and I) is a Japanese restaurant chain specialised in eggs. This one is located in the underground mall in front of Kyoto station.

SAM_1232

La plupart des plats sont en fait des “omurice”, c’est-à-dire une omelette farcie avec du fried rice. C’est très bon lorsque c’est bien préparé. Ci-dessus, voici celui que j’ai pris, fait avec une omelette soufflée, une sauce au vin rouge et du riz sauté avec des champignons. Cet omurice coûte 934 yens (7€).

****

Most of the dishes offered are “omurice” which is a fried rice stuffed omelet. It is very good when is it well made. Above, it is the one that I ordered, made with a soufflee omelet, a red wine sauce and mushrooms fried rice. It cost 934 yens (7€).

SAM_1233

Celui-ci est avec du fromage, une sauce à la tomate et des crustacés.

L’omurice n’est pas une spécialité très connue en dehors du Japon, c’est pourtant un bon exemple de cuisine yôshoku, cuisine japonaise inspirée de la cuisine occidentale, je vous conseille donc d’essayer (d’autant plus si vous commencez à perdre de l’affection pour les ramen, les soupes et les algues).

****

This one is with cheese, tomato sauce and seafood.

Omurice is not a very famous dish outside of Japan, but it is a very good example of yôshoku cuisine, which is a Japanese cuisine inspired by the Western one, so I warmly advise you to try it (furthermore if you are getting over your affection for ramen, seaweeds and soups).

One Response to “Tamago to Watashi”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Omurice soufflé aux champignons / Souffle omurice with mushrooms | eatingmodern - August 17, 2013

    […] le restaurant spécialisé dans les oeufs à Kyoto, et des omurice, ces omelettes farcies de riz : http://eatingmodern.com/2013/05/27/tamago-to-watashi/ ? Et bien aujourd’hui je vous propose ma version de l’omurice, cette fois-ci […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: