Udon Iroha, Tokyo

15 Mar

SAM_0241

Si vous cherchez où déjeuner ou diner près de Harajuku, voici l’endroit que j’ai trouvé! C’est un restaurant d’udon (grosses nouilles japonaises) qui sert des udons non traditionnels, donc ce n’est peut-être pas le meilleur endroit pour découvrir les udons, mais c’est un bon endroit pour les re-découvrir.

****

If you’re looking where to eat near Harajuku, here’s the place I found! It’s an udon place (big Japanese noodles), which sells untraditional udon, so it is maybe not the best place to discover udon, but it is a good place to re-discover it.

SAM_0237

L’endroit est très classique, plein de japonais, et le personnel est très gentil.

****

The place is very conventional, full of Japanese people and the waiters are very nice.

SAM_0236

J’ai choisi un lunch set, avec une salade et un udon avec des oeufs de poisson épicés (mentaïko).

****

I chose the lunch set, with a salad and an udon with spicy roes (mentaïko).

SAM_0238

Sur mes nouilles, vous pouvez voir en bas de la photo des lamelles rosées/marrons, c’est du katsuoboshi, soit de la bonite séchée et “rasée” en fines lamelles. C’était ma première rencontre avec ce drôle d’ingrédient, et c’était très amusant car les lamelles dansaient, sans que ce ne soit dû à des courants d’air, je me suis donc demandée pendant 5 minutes si cette chose était vivante.

****

On top of my noodles, at the bottom of the picture, you can see some thin and pink/brown strips, it is katsuoboshi, which is some dried bonito that has been “shaved”. It was my first encounter with this funny ingredient and it was very amusing because the strips were dancing, without being because of some air streams, so for about 5 minutes, I wondered whether this thing was alive or not.

SAM_0239

 

Voici l’addition!

Note: 4/5

Plutôt pas cher pour l’endroit (880 yens, soit 7€), car c’est à 3 minutes de marche de Omotesando, pas très loin de Laforet. Je n’ai pas vraiment testé leurs udons originaux, leur spécialité étant les udons “italian taste”. N’hésitez pas à vous balader dans les rues aux alentours du restaurant, il y a tout autant de magasins, avec l’avantage d’être calme et plein de jeunes!

****

Here is the bill!

Mark : 4/5

Not that expensive (880 yens, thus 7€), because it’s only at 3min walking from Omotesando, not far from Laforet shop. I haven’t really tried their original udons, their specialty is the “italian taste” udon. Do not hesitate hanging around the streets near the restaurant, there are as much shops, but with the advantage of being quiet with many young people!

SAM_0950

Udon Iroha :

1F Kimura Building, 4-28-26 Jingumae
Shibuya-ku, Tokyo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: